SHOSHIN RIKKA


 L´estil Rikka es el mes antic i actualment també es el mes considerat, va ser creat en el segle XV, durant el període Muromachi per l´escola Ikenobo, algunes de les variacions d´aquesta tècnica, son el Rikka Shofutai, el mes tradicional i el Rikka Simputai, mes modern i els Shoshin Rikka.

Aquesta tècnica ens permet reproduir l´univers dins d´un recipient, la serra llunyana sobre els núvols, simbolitzada per SHUMIZEN que representa la part espiritual, la mes alta.
Les muntanyes estan simbolitzades per el SHIN, les que donen perspectiva, per MIKOSHI. L´aigua de la pluja forma un rierol recorrent la muntanya fins a convertir.se en un torrent. Un espadat es simbolitzat per OHA i a continuació forma una cascada. L´aigua transcorre per la vall cap a SOE. Mes tard es forma un gran riu que travessa un turo, DO. Es un paisatge tranquil i relaxant, i el riu segueix el seu curs fins a desenbocar en el mar, MAE-OKI.

El SHOSHIN RIKKA es un derivat de menys alçada, i en el que no cal posar tots els elements dels Rikka clásic però en el que no podem suprimir el Shin, el Shoshin i Mae-oki.

SHIN - Anturium
UKE - Paniculata
SHOSHIN -Cala Blanca
MAE-OKI - Fulla d´Aralia
ISHIRAIS - Anemones i cua d´os



Ronca un gat gris
sota fulles vermelles.
Es primavera.

Marta Fadó

Corregit i millorat per el professor Àngel Ferrer

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars